Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Master improvisation och världsmusik

Programmet vänder sig till dig som vill fördjupa dina praktiska kunskaper som utövande musiker och samtidigt reflektera och gå djupare in i det egna konstnärskapet. Det är en utbildning för dig som har en tydlig idé om vad du vill utveckla. En stor del av arbetet kommer att utgå från din egen projektidé. Programmet kräver att du kan arbeta både självständigt och i grupp samt att du är intresserad av att formulera dig i skrift. Vi förväntar oss att du tar ansvar för din egen utveckling. Seminarier och handledning syftar till att stödja denna process.

Artist in residence: Ross Daly

Ross Daly (Foto: Magnus Gotander)Virtuosen Ross Daly är en av tre världsartister som ingår i ett Artist in residence-program som sponsras av Stenastiftelsen under en treårsperiod. Foto: Magnus Gotander 

Här hittar du utbildningsplanen
Utbildningen bejakar de gränsöverskridande mötena men förutsätter också en tydlig fördjupning inom din självvalda projektidé (självständigt arbete). I mötet med studenter med vitt skilda bakgrunder skapas en inspirerande miljö för kreativitet och nyskapande. Öppenhet, nyfikenhet och reflektion är centrala begrepp. På seminarierna provas idéer i teori och praktik tillsammans med dina studiekamrater på programmet, såväl som med studenter från andra masterprogram och utbildningar.
De olika ämnena leder till utveckling av skriftliga och muntliga verktyg med det övergripande målet att möta yrkeslivets krav. Utbildningen är internationell och erbjuder goda möjligheter att skapa nätverk med musiker med olika bakgrund. Den syftar också till att förbereda dig för rollen som frilansmusiker på internationell nivå. Utbildningen kan även utgöra grund för vidare studier på forskarnivå i musik med inriktning mot musikalisk gestaltning.
Utbildningen riktar sig till studenter som redan har en kandidatexamen eller motsvarande. Undervisningen ges på engelska. Masterprogrammen på Högskolan för scen och musik innebär två års heltidsstudier på avancerad nivå.

Video: Grace och Zvezdana går på två olika musikerutbildningar på Högskolan för scen och musik. Hör dem berätta om studier på masternivå.

Video: 30 april är Internationella jazzdagen, Förenta nationernas sätt att hylla en musikgenre som med tiden blivit så mycket mer än bara musik. Det är något som är väl värt att fira, tycker Per Anders Nilsson, professor i musikalisk gestaltning, vid Göteborgs universitet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2020-06-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?