Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Masterprogram improvisation - den komponerande musikern (NoCoM)

Programmet vänder sig till dig som vill fördjupa dina praktiska kunskaper som improviserande musiker och samtidigt ha ett klart fokus på det egna komponerandet. Antagning görs dels genom en audition, dels genom att du i text formulerar din önskade inriktning under de två åren. Med ett litet antal studenter finns goda möjligheter att anpassa utbildningen efter just dina behov.

Programmet är ett samarbete med Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn och med Norges musikkhøgskole i Oslo. För att ta vara på de olika miljöernas styrkor och särart läser du andra resp tredje terminen på de två systerskolorna, medan första och sista terminen tillbringas på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Programmet kräver att du kan arbeta både självständigt och i grupp. På Högskolan för scen och musik strävar vi efter att skapa en komplett studiemiljö där du i hög grad får samarbeta med både kandidat- och den lokala masterutbildningen i improvisation. Även pågående forskning i fältet är en kontaktyta. Programmet präglas av öppenhet över genregränser och ett tätt samarbete med världsmusikutbildningen. Utbildningen är internationell och undervisningen ges på engelska. Programmet är forskningsförberedande.

Här hittar du utbildningsplanen

Här hittar du NoCoM-samarbetets gemensamma hemsida

Foto: Johan Wingborg

Video: 30 april är Internationella jazzdagen, Förenta nationernas sätt att hylla en musikgenre som med tiden blivit så mycket mer än bara musik. Det är något som är väl värt att fira, tycker Per Anders Nilsson, professor i musikalisk gestaltning, vid Göteborgs universitet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2020-06-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?