Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan

Denna information gäller ansökningar till konstnärligt masterprogram i musik, inriktning symfoniskt orkesterspel.

Ansökan

OBS! Antagning för höstterminen 2018 är nu stängd. Nästa ansökningsperiod är 1 december 2018 t.o.m. 15 januari 2019. Du söker via www.antagning.se.

Antagningsprocess studiestart höstterminen 2018

Följande information gäller de som har sökt konstnärligt masterprogram i musik, inriktning symfoniskt orkesterspel under perioden 1/12 2017 – 15/1 2018.

VIKTIGT! Kallelse till antagningsprov/intervjuer 2018 är nu utskickad per e-post till aktuella sökande. Om du inte nåtts av våra utskick per mail och har ansökt till programmet, uppfyllt ev kompletteringar och inte mottagit meddelande om att du inte gått vidare i ansökningsprocessen så kontrollera i första hand din spamkorg och i andra hand kontaktar du utbildningsexpedition@hsm.gu.se.

Hur ansöker jag?

Att söka till masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel sker i flera steg. Här följer information om hur du går tillväga:

1) Ansökan
Efter att du har ansökt i www.antagning.se ska du komplettera ansökan med en rad dokument. Vilka dokument det är och hur du gör kan du läsa här. 
Din ansökan behandlas inte som komplett om något dokument saknas. Frågor om ansökan ställs direkt till www.antagning.se.

2) Kallelse till prov
Cirka tre veckor före proven kallas du via e-postmeddelande till antagningsprov. Kallelsen innehåller aktuella orkesterutdrag. 

3) Antagningsprov
Antagningsproven äger rum i vecka 10 (2018) på Högskolan för scen och musik i Göteborg. 

Orkesterinstrument
Upprop sker på Högskolan för scen och musik enligt information i kallelsen. Varje sökande får 15 minuters provtid (genomdrag med pianist erbjuds 10 minuter före provet). Juryn gör en kort intervju med dig.

Piano
Upprop sker på Högskolan för scen och musik enligt information i kallelsen.

  • 10 minuter solistiska verk från minst två skilda epoker.
  • Obligatoriskt operautdrag (sänds ut ca 3 veckor i förväg).
  • Obligatoriskt orkesterutdrag (sänds ut ca 3 veckor i förväg).
  • Gestaltningsuppgift: Du får 15–30 minuters förberedelsetid för en lied som du ska framföra tillsammans med en av oss vald sångare/sångerska.
  • A vistaspel.

Juryn gör en kort intervju med dig.

4) Inspelning - OBS! gäller ej pianister
Om du har svårt att komma till Högskolan för scen och musik för antagningsprov ges möjlighet att söka med videoinspelning. Du kommer att få en fråga via e-post efter sista ansökningsdag om du kommer till proven eller vill skicka in en videoinspelning. Du som väljer att söka via inspelning får ett mejl med obligatoriska orkesterutdrag samtidigt med övriga sökande.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. Dina arbetsprover kan du ladda upp från och med det datum då du har tagit emot orkesterutdragen. Dina arbetsprover kan du ladda upp från 9 februari t.o.m. 2 mars.
OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Krav vid inspelning av videon:

  • Inspelningen ska ha hög ljudkvalitet.
  • Den sökande ska vara i närbild. Ansikte, hela armar och instrument ska synas tydligt
.
  • Obligatorisk konsert ska spelas in med pianoackompanjemang. Inspelningen görs utan klipp.

  • Obligatoriska orkesterutdrag ska spelas i numrerad ordning. Inspelningen görs utan klipp
.

Provspelningsrepertoar - OBS! Gäller ej pianister

Listor över repertoar till provspelning finns här.

Vid eventuella frågor kontakta oss via kontaktformuläret.

Förkunskapskrav

För att kunna bli antagen till utbildningen krävs en kandidatutbildning från musikhögskola eller motsvarande. Musikaliska kunskaper och färdigheter prövas vid antagningsprov och är grund för urval.
Allmänna förkunskapskrav på Göteborgs universitet

Stipendier

Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

 

Kontaktinformation

Masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel

Box 210, SE-405 30 GÖTEBORG

Fax:
+46 31 786 4030

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?