Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master opera

Utbildningen riktar sig till dig som har en kandidatexamen i opera eller motsvarande och som vill fördjupa dina yrkeskunskaper ytterligare. Programmet ges i nära samarbete med framför allt GöteborgsOperan vad gäller coachning, mentorsskap och studentens lärande på plats vid en produktion. Den innehåller även en termins praktik då du gör en roll i en operaproduktion. Förutom individuella sånglektioner och instuderingar har du också enskild handledning i scenisk gestaltning och regelbunden coachning av gästlärare med internationell verksamhet, bland andra Henrik Schaefer och Ulrich Staerk.

Vad innehåller utbildningen?

Här hittar du utbildningsplanen och utbildningens kurser

Vokal gestaltning (45 hp)

Utbildningens största del är kurserna i vokal gestaltning som innefattar bland annat individuella sånglektioner, rollinstudering, master classes och språkcoachning. Här ingår också ett kursmoment, värdegrund, som samläses med övriga masterprogram på
 institutionen.

Scenisk gestaltning (22,5 hp)

Programmet innehåller även scenisk gestaltning vilket omfattar fysisk träning, rollgestaltning och operaproduktioner. Dessa kurser görs i samarbete med kandidatutbildningen i opera.

Självständigt arbete – examensarbete (30 hp)

I självständigt arbete (examensarbete) undersöker studenten en frågeställning eller ett konstnärligt problem inom huvudområdet på ett metodiskt sätt, där texten står i dialog med studentens övriga konstnärliga arbete. Kurserna samläses med masterprogrammen inom musik.

Praktik (22,5 hp)

Under en termin gör studenten praktik i form av en solistroll på ett operahus. Förutom praktikrollen knyter utbildningen också an till arbetslivet genom mentorsprogram och auskultationer.

Organisation

Utbildningen ingår i scenområdet vid Högskolan för scen och musik, som leds av enhetschefen Catharina Bergil tillsammans med en ledningsgrupp bestående av ämnesföreträdaren Cecilia Lagerström, programansvariga Monica Danielson, Nina Norblad, Henrik Andersson, Peter Melin samt två studentrepresentanter.
Monica Danielson är programansvarig för operautbildningarna.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-10-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?