Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning lärarutbildning i dans

Ansökan

Ansökningsperioden för studiestart hösten 2018 är 15 mars till 15 april 2018.

Antagningsprov till ämneslärarprogrammet i Dans, Artisten, vecka 20, 2017. (gällde för 2017)

Antagning sker genom färdighetsprov där särskild vikt läggs vid god dansunderbyggnad med väl utvecklat tekniskt kunnande, expressiv gestaltning, rytmsinne och musikalitet.

Information
För att bli antagen till ämneslärarprogrammet i Dans krävs godkänt antagningsprov där syftet med provet är att du visar tillräckliga förkunskaper i dans för att kunna klara av utbildningen. Provet utgår från jazz-, street- eller modern/nutida dans och är indelat i två omgångar, där omgång två är för sökande som är godkända i omgång 1. Kallelse skickas ut via e-post till de sökande under v 17.

Omgång 1: Behörighetsprov

Provet består av två delar i den dansgenre du väljer. Du deltar tillsammans med övriga sökande i en danslektion som leds av juryn i din valda genre. För att bli godkänd på behörighetsprovet krävs godkänt resultat i båda delproven. De sökande som är godkända i omgång 1 går vidare till omgång två och Urvalsprovet.

Delprov:

  • Dansprov i grupp där juryn bedömer dansteknik och den valda dansgenrens specifika estetik.
  • Dansprov i grupp i improvisation och bearbetning av rörelsematerial där juryn bedömer gestaltningsförmåga, kreativitet och förmåga att omsätta givna instruktioner baserade på den valda dansgenren.

Omgång 2: Urvalsprov

Provet består av tre delprov som syftar till att rangordna de sökande som bedömts godkända i omgång 1. I omgång 2 bedömer juryn under en danslektion dina danstekniska kunskaper i en annan vald dansgenre – jazz-, street- eller modern/nutida dans. I omgång 2 visar du också ett eget förberett solo samt leder gruppen själv i ett eget förberett rörelsematerial som visar dina kunskaper i en lärandesituation. Du tar om du önskar med egen musik. (CD eller mp3-spelare/mobiltelefon)

Delprov:

  • Dansprov i grupp i annan vald genre där juryn bedömer dansteknik, gestaltning, musikalitet och rörelsekvalitéer i denna dansgenre.
  • Eget förberett solo (ca 2 min) där juryn bedömer gestaltning, koreografi, analys, tolkning och organisation i form av olika uttrycksformer och dess samverkan.
  • Lärandesituation – du lär ut ett eget förberett material till dina medsökande i en lektion där juryn tittar på ledarskap, samspel med gruppen, planering och genomförande. (max 5 minuter)

 

Antagningsprov information

Kontaktinformation

Karin Weigert Jörgensen

Programansvarig,

Broschyren Bli lärare

Beställ hem en broschyr och läs mer om att bli lärare.

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU)

Lärarutbildning för dig som redan har ämnesstudier.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-06-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/Utbildning/larare-i-amnet-dans/antagning-larare-i-amnet-dans/
Utskriftsdatum: 2018-01-17