Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till lärare i ämnet dans

Denna information gäller antagning till ämneslärarprogrammet i dans.

 1. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se
  Ansökningsperiod: 16 mars – 15 april 2020
  OBS!
  Välj "Hösten 2020" för din sökning!
   
 2. Antagninsprov: 14–15 maj 2020

Antagningsprocess

(gällde för studiestart höstterminen 2019)
OBS! Det som tidigare kallades "Omgång 1 och 2" är sammanslagen och består nu av ett behörighetsprov och ett urvalsprov. Texten har justerats den 27/2.

Antagning sker genom färdighetsprov där särskild vikt läggs vid god dansunderbyggnad med väl utvecklat tekniskt kunnande, expressiv gestaltning, rytmsinne och musikalitet.

Information
För att bli antagen till ämneslärarprogrammet i dans krävs godkänt färdighetsprov där syftet med provet är att du visar tillräckliga förkunskaper i dans för att kunna klara av utbildningen. Provet utgår från jazzdans, streetdans samt modern och nutida och består av ett behörighetsprov och ett urvalsprov där den sökande medverkar vid båda proven. Kallelse skickas ut via e-post till de sökande under v 17.

Behörighetsprov

Behörighetsprovet består av tre delprov. Du deltar tillsammans med övriga sökande i dansundervisning i genrerna jazzdans, streetdans samt modern och nutida. Provet innehåller även improvisation. Utöver detta visar du även dina kunskaper i en lärandesituation. Du tar om du önskar med egen musik (CD eller mp3-spelare/mobiltelefon/dator/iPad).

Delprov inom behörighetsprovet:

 • Dansprov i grupp där juryn bedömer dansteknik och dansgenrernas specifika estetik (jazzdans, streetdans samt modern och nutida). Dansprovet består av en kortare danslektion inom respektive genre.
 • Dansprov i grupp i improvisation och bearbetning av rörelsematerial där juryn bedömer gestaltningsförmåga, kreativitet och förmåga att omsätta givna instruktioner i den egna dansgestaltningen.
 •  
 • Lärandesituation – du lär ut ett eget förberett material till dina medsökande där juryn tittar på ledarskap, samspel med gruppen, planering och genomförande. Du väljer själv inom vilken genre samt vad för typ av material du lär ut (max 10 minuter).

Urvalsprov

Provet syftar till att rangordna de sökande. I urvalsprovet bedömer juryn under ett eget förberett solo dina danstekniska kunskaper i en vald dansgenre (jazzdans, streetdans eller modern och nutida).

 • Eget förberett solo (max 2 min) där juryn bedömer gestaltning, koreografi, tolkning och organisation i form av olika uttrycksformer och dess samverkan.

Kontaktinformation

Ninnie Andersson

Programansvarig,

Bli ämneslärare

Ämnen 2020

Ämneslärarprogrammet pdf med ämneskombinationer

 

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-10-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?