Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kandidat kyrkomusik

Vi har moderniserat vår utbildning och förenklat ansökningsprocessen

  • En (1) provdag
  • Omfattar konstnärliga och pedagogiska perspektiv
  • Har tydlig yrkesanknytning
  • Ger möjlighet till personlig profilering
  • Är masterförberedande

Som student får du möjligheter att bygga upp både breda och djupa kunskaper och erfarenheter som ska leda till kompetens för ditt kommande yrkesliv.

Yrkesrollen som kyrkomusiker ser idag olika ut med bred och rik verksamhet som kan omfatta allt från barn- och ungdomsverksamhet till konsertverksamhet.
Centralt för yrkesrollen är förstås musikens betydelse för den enskilda människan liksom musikens roll och funktion i gudstjänsten.

Som student på Högskolan för scen och musik har du mycket god tillgång till en unik orgelpark. Vi har många egna orglar i huset Artisten och tillgång till flera orglar i stadens kyrkor. Du har enastående goda möjligheter att öva – nästan så mycket du vill.

Som student kan du sjunga och leda körer både inom din utbildning och genom att delta i det rika körlivet i och omkring Göteborg.
Här finns ett stort utbud från barn- och ungdomskörer till kammarkörer på internationell nivå.

Som student befinner du dig i en komplett kyrkomusikalisk miljö. Här kan man hitta sin inriktning redan från början och fördjupa sig i den ända upp till forskarnivå. Hela spektrumet av kurser och utbildningar finns på Högskolan för scen och musik. Hos oss kan du förena både bredd och djup.

Arbetsmarknaden för kyrkomusiker är mycket god och beräknas vara så under en lång följd av år. Men yrkesrollen förändras också för kyrko-musiker. Den är omväxlande och skiftar i innehåll alltmer. Verksamheten i kyrkorna och samfund utvecklas precis som samhället i övrigt. Idag är olika slags musikverksamheter under vardagar en väsentlig del av arbetet för många kyrkomusiker. Du får i ditt arbete var med och inspirera och leda människor i alla åldrar. Du får möjlighet att vara en konstnärlig och pedagogisk centralperson i såväl din närmiljö som i större sammanhang. Hos oss på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet har du de bästa möjligheter att få en god och gedigen utbildning.

Läs mer om vad studenterna tycker om sin utbildning

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-11-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?