Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spela i orkester och stor ensemble

Symfoniorkester och spel i stor ensemble är två av hörnstenarna i musikerutbildningen med klassisk inriktning på Högskolan för scen och musik.
Under utbildningstiden får varje student tillfälle att spela i flera olika större ensembler som brassensemble, slagverksensemble och ensemble för ny musik.
Ensemblerna är en utmärkt kombination av orkester och kammarmusik. De leds av lärare från skolan eller från någon av Göteborgs professionella orkestrar.
En gång om året kommer Simon Crawford-Phillips från Kungsbacka Trio och leder utbildningens kammarorkester.
Våra blåsmusikstudenter har också vid flera tillfällen samarbetat med Göteborg Wind Orchestra, där projektet avslutats med en gemensam orkesterkonsert.

En plats i symfoniorkestern vid Högskolan för scen och musik är en självklarhet för våra studenter. Erfarenhet av orkesterspel och samarbete i ett stort team är viktig för alla oavsett om man i framtiden siktar på ett jobb i orkester, som frilansare i olika grupper eller på en masterutbildning.
Symfoniorkesterprojekten spelas tillsammans med University of Gothenburg Symphony Orchestra, vår masterutbildning i orkesterspel. Samtliga orkesterveckor föregås av sektionsrep med lärare från Göteborgs Symfoniker eller GöteborgsOperan. Dirigenterna kommer från hela världen för att dirigera på Högskolan för scen och musik.
En student som är extra intresserad av symfoniorkester kan välja en orkesterfördjupning som innebär fler orkesterprojekt, repertoarspel och besök vid repetitioner på GöteborgsOperan och hos Göteborgs Symfoniker.

 

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?