Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om kammarmusik

Kammarmusiken, tillsammans med lektionerna i huvudinstrumentet, utgör kärnan i musikerprogrammet med klassisk inriktning.

För mer än 30 år sedan startades den första omfattande kursen i kammarmusik. Idag är det våra framstående instrumentallärare, repetitörer och teorilärare som undervisar i en unik kurs där traditionell handledning varvas med några kammarmusikföreläsningar och praktiska teoriseminarier varje termin.

Som student har du minst en kammarmusikensemble per termin. Det märks vilka framsteg som görs under utbildningens gång! Oavsett inriktning som klassisk musiker är kammarmusikkursen en ypperlig yrkesförberedelse. Musikaliska, instrumentala, kommunikativa och sociala färdigheter övas på samma gång under handledning, i egna repetitioner och i olika konsert- och jurysammanhang.

Varje termin kommer gästlärare som t.ex. pianisten Simon Crawford-Phillips från Kungsbacka Trio och pianisten Mats Jansson till Högskolan för scen och musik. Som adjungerad professor gästar även pianisten och dirigenten Christian Zacharias Högskolan för scen och musik regelbundet och självklart ägnar han en del av sin tid på skolan åt kammarmusikundervisning.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-10-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?