Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forum

Forumlektionerna är en del av huvudämnesundervisningen där fokus läggs på ett intressant ämne. Vid Forum gör man allt som har med huvudinstrumentet att göra och som med fördel kan genomföras i grupp. De flesta av Forumlektionerna ges i respektive instrumentgrupp - mässingsblås, piano, slagverk, stråk, sång och träblås.

Skolans lärare förbereder ett Forum där man under 90 minuter fördjupar sig inom ett intressant område - det kan t.ex. vara en tonsättare, ett verk eller en teknik. Det är också vanligt att Forumlektionerna innehåller ett annat ämne än just musik - t.ex. scenisk närvaro, ergonomi eller Alexanderteknik. Studenterna är med om att planera innehållet i lektionerna. Forum inbjuder till samtal, diskussion och reflektion mellan lärare och studenter.

Vid ett par tillfällen varje termin inbjuds gästlärare till Forumlektionerna, antingen till varje instrumentgrupp eller som ett Forum för alla studenter.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2015-12-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?