Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning

Denna information gäller antagning till konstnärligt kandidatprogram i musik, individuell inriktning.

Ansökan

OBS! Antagning för höstterminen 2018 är nu stängd. Nästa ansökningsperiod är 1 december 2018 t.o.m. 15 januari 2019. Du söker via www.antagning.se.

Antagningsprocess studiestart höstterminen 2018

Följande information gäller de som har sökt konstnärligt kandidatprogram i musik, individuell inriktning under perioden 1/12 2017 – 15/1 2018.

Behörighet

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av musikaliska färdigheter. Dessa kunskaper och färdigheter prövas vid antagningsprov. Du behöver inte kunna läsa noter för att söka eller bli antagen till individuella musikerutbildningen.

Ansökan

Ansökan sker i två steg:
1: Sök utbildningen via www.antagning.se
2: Skicka in arbetsprover till Högskolan för scen och musik enligt följande:

  • Två ljud- och/eller videoinspelningar som visar på dina kunskaper och vad du gör.
  • En A4-sida med ett kortare CV (en beskrivning av dig och dina utbildningar och erfarenheter hittills)
  • En beskrivning av dina konstnärliga idéer samt varför du vill studera på individuella programmet.

Allt ska skickas in via SlideRoom, vårt system för hantering av arbetsprover.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. Dina arbetsprover kan du ladda upp från och med 1 december 2017 till och med 25 januari 2018. 
OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov, CV och motiveringar inskickade till SlideRoom accepteras och endast ansökan via www.antagning.se accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Antagningsprov

Juryn bedömer det material som skickats in och kallar ett urval sökande till prov. För dig som kallas är antagningsprovet uppdelat i två omgångar.

Omgång 1 Samtliga kallade gör provet i omgång 1 och du väljer själv vad du vill framföra. Provet är 10–15 minuter långt. Du kan ta med ett eget band/ensemble vid uppspelningstillfället om du vill.

Omgång 2 De som kallas till omgång 2 spelar/sjunger/framför 15–20 minuter fritt valda stycken/scener. Dessutom görs en kort intervju.

Kallelse till antagningsprov
Kallelse sänds per e-post ca. 3 veckor före antagningsprovet. Antagningsproven äger rum på Högskolan för scen och musik i Göteborg i vecka 9.

Antagningsbesked

Antagningsbesked publiceras på www.antagning.se under andra veckan i apri.

Kontaktinformation

Erik Jonasson

Programansvarig,

Telefon:
031-786 4167

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/Utbildning/kandidatprogram-individuell-musiker/antagning-ba-individuell-musiker/
Utskriftsdatum: 2018-02-18