Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kandidat musik individuell inriktning

Ett program för dig som vill ha frihet att utveckla dig själv som musiker, ljudkonstnär, kompositör eller låtskrivare. Din bakgrund kan vara i vilket musikaliskt uttryck som helst. Du är van vid att arbeta självständigt, ta eget ansvar för att nå dina mål och du ska ha kommit en bit i skapandet av din egen musikaliska identitet. Förutom tid för eget arbete och enskild undervisning består utbildningen även av gruppbaserad undervisning där du möter lärare från Högskolan för scen och musik och andra gästlärare från olika konstnärliga uttrycksformer. Studenterna i alla årskurserna möts under intensivveckor för att delta i workshops, diskutera och utbyta erfarenheter, samt för att ge konserter. Fokus ligger på att utveckla ditt individuella konstnärliga uttryck och dina idéer. Programmet förbereder dig för ett arbetsliv som frilansare.

Felix Hjortstam, student på individuella programmet. På sitt huvudinstrument trummor blandar hen elektroniska och akustiska element för att skapa målande, meditativ och nästintill transcendental musik. Foto: Johan Wingborg

Arbetsområden

Här hittar du utbildningensplanen och utbildningens kurser

Utbildningen syftar till att förbereda för den kommande yrkesrollen som skapande konstnär, till exempel som musiker/ljudkonstnär eller scenisk gestaltning/performance - den specialisering studenten har. Vidare ska utbildningen ge studenten verktyg att kunna kommunicera med kulturlivet och det omgivande samhället, lära sig frilansbranschens förutsättningar och knyta kontakter i sådana nätverk. Utbildningen kan utgöra grund för vidare studier på mastersnivå.

"Det är som det låter, individuellt utformat."

Studenten Francesca Vincentie om programmet. Läs hela intervjun med Francesca

Från ekonomi till dancehall

Erica Haylett gick på individuella programmet 2012-2015. Spionen intervjuade Erica i oktober 2014.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?