Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forum för tonkonst

Foto: Stig-Magnus Thorsén

Thomas Markusson är programansvarig för improvisationsutbildningarna och undervisar i kontrabas och ensemblespel. Han är också frilansande jazzmusiker med bland annat grupperna Corpo och Walter Lang Trio. Thomas tog examen från improvisationsutbildningen 2001. Här berättar han om Forum för tonkonst som startas våren 2018.

– Forum för tonkonst går ut på att vi som undervisar, pluggar eller forskar inom programmen för improvisation, världsmusik, komposition, individuell musiker och musik- och ljudproduktion har ett gemensamt sammanhang där vi tar upp olika frågeställningar och perspektiv på det vi håller på med. Nu i vår är frågorna "Vad är improvisation" och "Vad är komposition".

Vad får man vara med om som besökare?

– Det blir bland annat presentationer av aktuell forskning och diskussioner om den. Planen är att det alltid ska finnas med livemusik eftersom utövandet är i fokus. I forumet den 14 maj hänger samtalet ihop med en konsert där vi hyllar poeten Werner Aspenström genom att beställa tonsättningar av hans dikter från studenter på olika program.

– Den som vill ska kunna komma till Forum för tonkonst och ta reda på vad vi håller på med. Och ifrågasätta det om man vill. Vad sker i samhället och hur kan det påverka utbildningen?

Vem hoppas du ska komma?

– Det kan självklart vara utövande konstnärer som är nyfikna på vad vi håller på med.
Men alla som är intresserade av de aktuella frågeställningarna är välkomna.

Hur mycket behöver man kunna om musik?

– Man ska kunna komma utan särskilt mycket förkunskaper men med ett stort intresse. 

Missa inte Forum för tonkonst 26 mars och 14 maj 2018.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?