Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Marina Cyrino

Kreativa metoder genom samarbete mellan olika konstformer

Kontakt: marina.cyrino@hsm.gu.se

Detta forskningsprojekt består av flera konstnärliga kollaborativa processer mellan flöjtisten Marina Cyrino och konstnärer inom olika kunskapsområden. Det främsta syftet är att undersöka och belysa processerna kring konstnärligt samarbete mellan olika konstformer och att utveckla kreativa metoder och framträdanden.

Tonvikten i musikerns/artistens inlärningsprocess i den västliga klassiska traditionen ligger vanligtvis på strävan efter perfektion i framträdandet genom att fokusera på den tekniska kontrollen av instrumentet.
Syftet med detta projekt är att bidra till förståelsen för andra grundläggande konstnärliga talanger såsom kommunikation, kommunikationsförmåga och kreativa färdigheter. Projektet ska även påvisa en förståelse för den kollaborativa karaktären hos konsten i sig, genom att framhäva processen med att skapa inbördes förhållanden samt att korsbefrukta idéer och metoder.

Kollaborativt lärande är en grundläggande färdighet för samtida konstutövare, och det är helt avgörande att kunna fördjupa och omvandla gemensam expertis och förståelse.
I projektet undersöks kollaborativa inlärningsmetoder som främjar kreativitet och innovation. De konstnärliga resultaten är koncentrerade kring konstnärliga metoder och framträdanden som uppkommer genom dialog, risktagande och gemensamt utforskande av idéer och mening inom de olika konstformerna.

Marina Cyrinos forskarutbildning finansieras av CAPES Foundation i Brasilien.
 

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?