Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förberedande utbildningarThe Music College

Högskolan för scen och musik samverkar med Folkhögskolan i Angered, i en ettårig förberedande musikutbildning.

Här får du utveckla dina kunskaper och lära dig av proffs inom din egen musikstil. Vi riktar oss till dig som håller på med exempelvis elektronisk musik, hip-hop, RnB, DJ, folk&världsmusik, singer & songwriter, pop, rock och hårdrock och som spelar, sjunger och/eller gör egna låtar.

På The Music College får du syssla med den musik du redan är bra på och bli bättre på det. Du utmanas också att spela olika stilar tillsammans med dina kurskamrater och dina lärare. Du får möjlighet att bredda ditt musikaliska kunnande och förbereda dig att söka högre musikutbildning. Laptopen har en central plats i undervisningen, du börjar antingen från början eller du utvecklar dig från den nivå du befinner dig på.

För mer info och anmälan, se Folkhögskolan i Angered

Angereds Teaterskola

Högskolan för scen och musik samverkar med Folkhögskolan i Angered, i en ettårig förberedande skådespelarutbildning.

Angereds Teaterskola är för dig som vill utveckla dig som skådespelare. Den är ettårig och görs i samarbete med Angereds Teater och i samverkan med kandidatprogrammet i skådespeleri på Högskolan för scen och musik. Kursen är studiemedelsberättigad.

Angereds Teaterskola är en intensiv och grundläggande kurs där målet är att din kropp och röst utvecklas för scenen. Du tränar närvaro, uppmärksamhet, spontanitet och kreativitet under två terminer. Genom improvisation, rörelse- och röstövningar, scenframställning och textarbete får du redskap för att bli tryggare och modigare på scenen. Under vårterminen deltar du i en offentlig produktion på Angereds Teaters scen. 

Teater bygger på samarbete och vi lägger fokus på din kreativitet och samspel med dina klasskamrater. Under handledning av professionella lärare arbetar du i olika block med grundläggande träning i improvisation och sceniska projekt.

Du behöver inte ha fullständig gymnasiebehörighet (du har företräde till folkhögskolans gymnasiekurser om du vill läsa upp allmänna ämnen efter kursen). Från 18 år och uppåt. 

Kursstart 15 augusti 2018 – Obs! Löpande antagning.

Sökande tas emot i mån av plats. Sökande under sommaren kontaktas efter 6 augusti. ing 076-47 94 16 för att kallas till antagningprov. Där kommer vi att bedöma din förmåga att kunna tillgodogöra dig kursinnehållet. Vi tittar bland annat på hur din förmåga att fysiskt gestalta ser ut, hur din lust till kommunikation och förmåga att ta instruktioner och göra en text till din, ser ut.

För ytterligare information, se Folkhögskolan i Angered

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-04-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/Utbildning/forberedande_utbildningar/forberedande-utbildningar/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fhsm.gu.se%2FUtbildning%2Fforberedande_utbildningar%2Fforberedande-utbildningar%2F
Utskriftsdatum: 2020-07-12