Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer om utbildningen

Masterutbildningen Contemporary performative Arts är en utbildning för dig som är intresserad av genreöverskridande uttryckssätt och gestaltning för spelplatser som inte är de traditionella. Ett återkommande fokus är det offentliga rummet och dess maktstrukturer, samt utmaningar i relationen mellan aktör och åskådare. Fokus i utbildningen är ditt undersökande projektarbete som du bär genom programmets olika kurser, där du bland annat möter performativ ljudkonst, fysisk och plats-specifik gestaltning, film och offentligt rum som spelplats. I utbildningen får du möjlighet att fördjupa dig kring egna och andras konstnärliga metoder, reflektera kring scenkonstens roll i en tvärdisciplinär kontext och får möjlighet att sätta din specifika praktik i relation till andra konstnärliga uttryck.

Samverkansprojekt med Nahda Arts School for Social Theater i Kairo

Video: Masterstudenterna i fördjupat skådespeleri och Contemporary Performative Arts var i Kairo en septembervecka 2017 för gemensamma workshops med Nahda Arts School for Social Theater (NAS). Studenterna deltar i workshopveckan inom ramen för kursen "Kulturutbyte med skådespeleriet som språk” med mål att bl a identifiera olika förutsättningar att skapa scenkonst i en annan kultur än den svenska, och att visa på olika sätt att kommunicera genom ordlös scenkonst. Workshopledare var Mustafa Wafi och Tinna Ingelstam (Nahda) samt Henrik Andersson från Högskolan för scen och musik. Utbytet genomfördes med stöd från Svenska Institutet samt stipendier från Mary von Sydow född Wijks donationsfond.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?