Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till programmet

Denna information gäller ansökningar till konstnärligt masterprogram i scenisk gestaltning med inriktning Contemporary Performative Arts.

 1. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se
  Ansökningsperiod: 2 december 2019 – 15 januari 2020
  OBS!
  Välj "Hösten 2020" för din sökning!
   
 2. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet: 
  3 februari 2020

   
 3. Skicka in arbetsprov (projektidé, tidsplan, CV) via Slideroom:
  2 december 2019 – 3 februari 2020

   
 4. Antagningsprov: vecka 9–10
   
 5. Antagningsbesked: 3 april 2020Mina sidor på antagning.se

Antagningsprocess

(följande gäller för studiestart höstterminen 2020)

Antagningsprov

Du söker till Contemporary Performative Arts med en personlig projektidé inom området scenisk gestaltning/performativa praktiker. Projektidén ska formuleras skriftligt (max tre A4-sidor).

Förutom själva projektidén ska du även bifoga ett CV samt beskriva hur du vill genomföra ditt projekt vad gäller form, tidsupplägg, redovisning m m.

Du kan även komplettera ansökan med ljudfiler, videoklipp eller annat material om du vill.

Om antagningsgruppen så beslutar, kallas den sökande därefter till intervju. Vid intervjun förväntas den sökande att redogöra för sin konstnärliga praktik och en fördjupning av projektidén. Detta kan göras genom uppvisande av dokumentation i någon form eller en kortare gestaltning i rummet. Den personliga projektidén ligger till grund för det självständiga arbetet (examensarbetet) i utbildningen för de studerande som antas.

Antagningsgruppen tar ställning utifrån en samlad bedömning av den sökandes meriter, konstnärliga projektidé samt gestaltningsmässig förmåga.

Att arbeta med ett projekt som delas av flera

Det är möjligt att söka utbildningen med ett projekt som t ex är relaterat till andra sökandes projekt eller som är en del av ett arbete utanför skolan. Kanske tillhör du en grupp där flera är intresserade av att söka utbildningen eller du har en projektidé som är en del av fleras arbete.
Observera att du söker till utbildningen som individ, och som student examineras du i de olika kurserna och i utbildningen som helhet utifrån ditt eget arbete.

 • Skicka in ditt arbetsprov

  Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovtjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
  SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

  OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

  För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
  Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

 • Behörighet och urval

  Förkunskapskrav

  Konstnärlig kandidatexamen, eller motsvarande, samt sceniska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval. Yrkeserfarenhet inom teater, fysisk gestaltning, performance, dans, musikdramatik eller ljudkonst är ett krav. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska B/Engelska 6.

  Urval

  Urval baseras på antagningsprov.

 • Stipendier

  Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

Kontaktinformation

Henrik Andersson

Programansvarig,

Telefon:
0703-12 65 99

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-10-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?