Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stipendier vid Högskolan för scen och musik

Som studenterande vid Högskolan för scen och musik har du stora möjligheter att söka och få stipendier. Totalt fördelar och förmedlar vi ungefär tre miljoner kronor per år till studenterna. Utöver det får skolan bidrag med ytterligare närmare två miljoner kronor till verksamheten. Omkring femtio olika stiftelser står i kontakt med oss och bidrar till verksamheten.

Ändamålet för flertalet av stipendierna är studentens vidareutveckling av konstnärliga och pedagogiska färdigheter utöver dem man får genom studierna på Högskolan för scen och musik. Det kan handla om sommarkurser, privatlektioner för en speciell lärare eller resor och logi i samband med en masterclass. Undantagsvis kan det även gälla instrumentinköp, studiematerial eller teknisk utrusning som direkt har med utbildningen att göra. Stipendiebeloppen varierar ofta mellan 1.000 och 10.000 kronor, men det finns också fonder som delar ut ända upp till 30.000 kronor.

Vill du söka ett stipendium?

För dig som vill söka stipendier finns mer information på Studentportalen.

Se även:
Information om stipendier på Göteborgs universitet.

 

Kontaktinformation

Monica Danielson

Stipendieordförande,

Telefon:
070-640 83 38

Kontaktinformation

Jenny Sundqvist

Stipendiehandläggare,

Telefon:
031-786 4014

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/Samverkan/stipendier/
Utskriftsdatum: 2020-08-07