Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Musikalplattform

Skriver du på en musikal? Högskolan för scen och musik i Göteborg vill tillsammans med Kulturhuset Spira, Wermland Opera och Östgötateatern verka för den konstnärliga utvecklingen inom området. Därför har vi utvecklat en gemensam plattform för nyskriven svensk musikal.

Projektet pågår under 3 år. Följ gärna Musikalplattform på Facebook.

Musikalworkshop våren 2019: Pojkarna

Öppen reading på Göteborgs Operan 24 maj
När: 24 maj kl 14.00
Var: GöteborgsOperans lilla scen
Ingen förbokning krävs

Välkommen till en reading av en nyskriven och nyskapande musikal. Musikalen Pojkarna baseras på boken med samma namn av Jessica Schiefauer, som 2011 gav författaren Augustpriset i kategorin barn- och ungdomsbok.

Berättelsen handlar om Kim, som tillsammans med tjejkompisarna Bella och Momo har en hård vardag i skolan, där det är killarna som sätter reglerna och styr med både hot och våld. En dag upptäcker vännerna möjligheten att själva bli pojkar, om så bara för några timmar i taget.

Vilka val gör dom då, hur förändras deras liv?

Musiken är skriven av Safoura Safavi och texten av Adam Gardelin. Musikalen är skapad i samarbete med producent Staffan Berg. Under tre veckor har upphovsteamet arbetat i en workshop tillsammans med Mattias Palm, Nils-Petter Ankarblom, Kristina Hagström-Ståhl och musikalstudenter från Högskolan för scen och musik.

Den 24 maj får vi ta del av deras arbete vid en reading där studenter läser och sjunger sig igenom hela verket. Allt inom ramen för Musikalplattformen som är ett samarbete mellan Högskolan för scen och musik, Smålands Musik och Teater, Scenkonst Öst samt Wermlands Operan som syftar till att få fram fler nyskrivna svenska musikaler. 

Musikalreading: In i dimman

21 november 2018 hölls en reading av en nyskapande och nyskriven musikal av Elsa Berggren och Hugo Therkelsson, som har skapat verket inom ramen för Musikalplattform.

Genom hopp i tid och rum och snabba kast mellan dröm och verklighet skildrar musikalen en äldre kvinnas insjuknande i alzheimers, och hennes familjs kamp för henne. Läs mer i kalendariet.

Intervju i Sveriges Radio

Nina Norblad, programansvarig för musikalprogrammet på Högskolan för scen och musik, intervjuades av Kulturnytt i Sveriges Radio.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-05-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?