Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Regler för deltagande i Ljunggrenska tävlingen

Behörig

Behörig att söka är den som studerar eller har studerat vid svensk musikhögskola eller operahögskola samt svensk medborgare som studerar vid musikhögskola/operahögskola eller motsvarande utomlands. Sökande som är instrumentalist får vara högst 27 år; sångare 29 år.
Sökande får inte tidigare ha varit pristagare i den Ljunggrenska tävlingen.

Anmälan

Anmälan om deltagande ska göras på särskild anmälningsblankett och vara åtföljd av:

• personbevis
• intyg som styrker högskolestudierna enligt ovan
• en CD-skiva med valfri repertoar om högst 30 minuters speltid
• en redogörelse om minst 1⁄2 A4-papper om vad stipendiepengarna ska användas till

Ansökan ska vid inlämnandet vara fullständig för att vara giltig. Kompletteringar i efterhand accepteras inte. Inskickade inspelningar behandlas anonymt, varför de ska vara helt omärkta när de sänds in men med angi- vande av de verk som är inspelade.
Stor vikt i bedömningen läggs vid de fortsatta studieplanerna, varför studiesyftet med prispengarna är viktigt.

Tävlingen

Maximalt sex semifinalister utses efter genomgång av de inskickade inspelningarna.

Semifinalisterna kallas till offentlig uppspelning för jury och publik. De tävlande får räkna med högst 30 minuters speltid i semifinalen och 30 minuter i finalen.

Repertoar i finalen får ej vara densamma som i semifinalen. Tävlande ansvarar själv för eventuell ackompanjatör. Från semifinalen uttas tre finalister. Semifinalen och finalen i Artistens konsertsal är offentliga.
Sedan 1997 samarbetar Högskolan för scen och musik med Stiftelsen Ebba och Gustaf Ljunggrens Minnesfond i Ljunggrenska tävlingen för unga musiker och ansvarar för de praktiska arrangemangen runt tävlingen.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-03-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?