Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbetsprojekt och service

Förutom utbytesverksamheten deltar Högskolan för scen och musik i en mängd samarbetsprojekt med andra skolor i och utanför Europa.

Genom Nordplus- och Erasmusnätverken erbjuds möjligheten att söka medel för att genomföra gemensamma projekt och intensivkurser (Intensive Projects).

Studenter och lärare från många av skolans utbildningsprogram är ofta involverade i samprojekt och gemensamma kurser med andra musik- och scenskolor i Europa. Några exempel:
Kammarkören gör regelbundet turnéer och samarbeten med kammarkörer vid andra skolor.
Grupper från jazz-, folk- och världsmusikutbildningarna besöker motsvarande utbildningar främst i de nordiska länderna och Baltikum. Kyrkomusiker, slagverksstudenter, kompositionsstudenter samt studenter och lärare från det elektroakustiska området genomför ofta samarbeten utomlands, liksom grupper av kammarmusiker.

University of Gothenburg Symphony Orchestra - masterutbildningen i orkesterspel - inbjuder i samband med sina orkesterprojekt gästmusiker från andra musikhögskolor i Europa, som under en vecka medverkar i projektet vid Högskolan för scen och musik och då lär känna vår institution. Dessa besök leder ofta till att de studenter som medverkat ansöker till denna utbildning eller ansöker om ett utbytesår vid skolan.

Lärare omfattas även av det samarbete som sker inom ramen för Innovative Conservatoire - en seminarieserie för utbyte av tankar och metoder inom högskolepedagogik där många högre musikutbildningar i Europa deltar.

Till ICONs hemsida

Service och administration av den internationella verksamheten

Göteborgs universitet (GU) har en väl utbyggd central service för att underlätta internationell verksamhet. International Centre bistår vid upprättande av utbytesavtal mellan institutionerna vid GU och institutioner runt om i Europa. GU har också upprättat universitetsövergripande avtal med universitet och högskolor runt om i världen.
Samtliga studenter vid GU har möjlighet att ansöka om utbyte inom ramen för dessa avtal. Våra studenter har möjlighet att ansöka till sådana universitet som har musik- och scenutbildningar. 

Welcome service vid Göteborgs universitet administrerar i samarbete med fakulteterna uthyrning av studentbostäder för utbytes- och gäststudenter samt anordnar vid terminernas början en introduktionsvecka då de utländska studenterna får veta mer om Göteborg och Göteborgs universitet.

Till hemsidan för Welcome Services

 

International Office

Jenny Hedlund
Tel: 031 786 41 15

Kontakt (e-post)

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?