Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inledning

De flesta utbildningarna vid Högskolan för scen och musik är till sin karaktär internationella. Lärare och studenter har goda möjligheter till utbyten och vi har många internationella gästlärare. Vi ingår i flera europeiska nätverk och har under senaste åren genomfört framgångsrika samarbetsprojekt i bl a Venezuela och Sydafrika.

Utbildningarna i världsmusik, folkmusik och improvisation har en stor andel internationella studenter och lärare, liksom masterprogrammet i symfoniskt orkesterspel.
Masterutbildningarna i musik och musikdramatik är anpassade till den nya europeiska utbildningsstrukturen och bygger vidare på såväl svenska som utländska grundutbildningar.
Musikal- och operautbildningarna utbildar också för en internationell arbetsmarknad.
Vi ingår i en mängd internationella nätverk och har årliga utbyten av studenter och lärare, både inom Europa och övriga världen.
Kurser på engelska utvecklas kontinuerligt för att underlätta tillträde för utländska studenter. Kurser på engelska bidrar samtidigt till att förbereda de svenska studenterna för en internationell karriär.
En stor del av de lärare som undervisar vid Högskolan för scen och musik har ett internationellt arbetsfält.
Institutionens studenter och lärare deltar i en frekvent turné- och gästspelsverksamhet utanför Sveriges gränser och företar årligen studieresor utomlands.
Lärare/personal från högskolan deltar i internationella konferenser och bidrar därmed till att göra institutionen välkänd. Högskolan för scen och musik fungerar också ofta som värd för konferenser inom skilda områden såväl på grundutbildnings- som forskarnivå.

Via länkarna i vänsterspalten kan du läsa mer om vår internationella verksamhet.

Observera att Sverige införde studieavgifter höstterminen 2011 för studenter från länder utanför EES-området (EU-länderna samt Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz).

International Office

Jenny Hedlund
Tel: 031 786 41 15

Kontakt (e-post)

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-09-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?