Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lindbladstudion - en presentation

Lindbladavdelningen är en avdelning för undervisning, forskning och produktion inom ljud- och media i vid mening på Högskolan för scen och musik.

På avdelningen finns två, i princip likadana, större studior samt två mindre övningsstudior. Dessa studior är namngivna efter kompositioner av Rune Lindblad, den elektroakustiska musikpionjär som verkade som lärare vid dåvarande SÄMUS och Musikhögskolan i Göteborg från 1970 till 1987.

Glacier är designad som en mix-produktionsstudio och konfigurerad för stereo och 5.1-ljud, medan Optica är inriktad mot elektroakustisk musikproduktion och erbjuder ett flexibelt multikanalsystem.

Två mindre studior, Frage och Tora, är basalt utrustade med musikmjukvara, klaviatur och stereolyssning.

Förutom digitala ljudverktyg som Pro Tools och lyssning i toppklass erbjuder Lindbladstudion två modulärsyntar ”crème-de-la-crème”, nämligen en Serge från 80-talet och en Buchla 200E, samt en riktig klassiker, en VCS3 Synthi, som påstås ha tillhört Pink Floyd en gång i tiden.

Vidare förfogar Lindbladavdelningen över en mobil 16-kanalig uppspelningsanläggning, plus mobil inspelningsutrustning i toppklass.

Kontaktinformation

Erik Jonasson

Ljud- och mediaproduktion, ansvarig för Lindbladstudion,

Telefon:
031-786 4167

Kontaktinformation

Per Anders Nilsson

Viceprefekt forskning, konstnärlig ansvarig för Lindbladstudion,

Telefon:
031-786 4031

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2013-02-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?