Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Övningsundervisning i sång hösten 2017

OBS! Anmälan för övningsundervisningen hösten 2017 är stängd!

Hur anmäler du dig?

Skicka ett mejl med ditt namn och din ålder till: utbildningsexpedition@hsm.gu.se
Skriv "Övningsundervisning i sång" som ämne. Du får sedan via e-post en tid för provsjungning. Observera att du inte kommer få något meddelande om du inte får någon tid.

Vilka får söka?

Vi är intresserade av alla sorters röster på alla nivåer och med intresse för olika genrer. Enda kravet är att du ska ha fyllt 15 år.

När börjar det?

Du kallas till en audition (provsjungning) som kommer hållas tisdagen den 12 september någon gång mellan 16–20 på Högskolan för scen och musik.

Hur går provsjungningen till?

Du ska sjunga en sång som du väljer själv och sjunga den utan ackompanjemang samt en vers på "Uti vår hage". Det är studenterna själva som väljer ut vem de vill arbeta med. Urvalet sker efter den enskilda studentens utbildningsmål.
Det är alltså inte hur bra man sjunger som avgör om du kan bli övningselev eller inte. Vissa behöver nybörjare och andra behöver vana sångare.

Hur går undervisningen till?

Som övningselev får du 10 sånglektioner gratis av en student under en termin. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare skall kunna se en progression.
Tid för lektion bestäms mellan dig och din lärare, och du måste kunna ställa upp ett par gånger på en i förväg bestämd handledningstid. Det betyder att lärare från skolan tittar på undervisningen för att hjälpa studenten tillrätta. I slutet av terminen anordnas också en informell avslutningskonsert med alla övningselever. För att kunna bli övningselev måste man kunna komma denna kväll. Exakt tid för den meddelas senare.
Välkommen att söka plats! 
 
PS: Högskolan för scen och musik tar inte emot övningselever på instrument.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?