Välkommen till en vacker dag i parken!

Nyhet: 2014-04-28

Carl-Markus Wickström och Julie Moe SandøNio unga människor kämpar för att få leva, ligga och samtidigt hitta någon mening med det hela. Varför är vi här? En vacker dag i parken är en berättelse om vår tid, i vår del av världen.
Den synar vårt kristna arv som har gett oss ett samhälle där den vita mannen är Gud, och kvinnan är hans underordnade. Det är en berättelse om oss själva och våra frågor om existensen. Finns det en högre mening med allt som sker eller är det vi som själva skapar mening med vår tillvaro?

Den svenska dramatikern Lucas Svensson kontaktades av skådespelarstudenterna i årskurs tre vid Högskolan för scen och musik för ett drygt år sedan. De ville att han skulle skriva en ny pjäs för dem som examensföreställning - en pjäs där ensemblespelet skulle stå i fokus och där rollfigurerna skulle vara ungefär jämnåriga med studenterna själva.
30 april har En vacker dag i parken premiär i huset Artisten i Göteborg, i ett samarbete mellan Högskolan för scen och musik och Stadsteatern i Göteborg. För regin svarar Mia Höglund Melin, även verksam som skådespelare på Stadsteatern.

Lucas Svensson har de senaste åren skrivit flera uppmärksammade pjäser, bl a Park Aveny, Olof Palme och senast Jalta som gavs i Düsseldorf hösten 2013. Han arbetar också som dramaturg vid Göteborgs Stadsteater. Mia Höglund Melin är skådespelare och har de senaste åren haft många stora roller på Stadsteatern i Göteborg, allra senast i Faust och Faustin and out. För ett par år sedan gjorde hon sin regidebut med Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva efter Ann Heberleins bok.

Skådespelarutbildningen i Göteborg är treårig och den mest eftersökta av utbildningarna på Högskolan för scen och musik. Fysisk träning och röstträning varvas med karaktärsanalys och projekt med texter och dramatik från olika epoker. En termins praktik på någon professionell teater ingår. Examensföreställningen görs sista terminen under utbildningen.

Samarbetet med Stadsteatern innebär den här gången att Mia Höglund Melin och scenografen Alex Tarragüel Rubio arbetar med föreställningen utan kostnad för Högskolan för scen och musik. Föreställningen ges också på Stadsteatern i Stockholm i slutet av maj, preliminärt 26-27.

Fakta om föreställningen
Regi: Mia Höglund-Melin
Scenografi: Alex Tarragüel Rubio
På scen: Signe Barfoed, Jenny Ellegård, Ardalan Hakimi Fard, Sofia Landström, André Nilsson, Julie Moe Sandø, Josefin von Zeipel Segerberg, Carl-Markus Wickström och Tove Wiréen (gäst).
Speldagar: 30/4, 2-3/5, 6-7/5, 10/5, 13- 14/5, 16-17/5 kl 19 samt 8-9/5 och 15/5 kl 12.15.

Till biljettbokningen

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23