Stipendier till HSM-lärare och alumn

Nyhet: 2014-11-27

Roger JohanssonPianisten och tonsättaren Roger Johansson har fått ett av årets sex stipendier från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur för sin framgångsrika verksamhet som operatonsättare.

På senare tid har han bl a vunnit en internationell kortopera-tävling och gjort musikdramatik av Strindbergs pjäs ”Leka med elden”. Sedan många år är han också verksam som lärare i instudering vid Högskolan för scen och musik.

Även en av högskolans alumner, musikalartisten Philip Jalmelid, belönades av stiftelsen för sina gestaltningar i bl a Chess på GöteborgsOperan och nu senast Doktor Zjivago i Malmö.
Foto: Roger Claesson

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23