SMASK - schlagertävlingen med extra allt

Nyhet: 2013-03-20

Måndagen den 1 april tävlar studenterna på Högskolan för scen och musik om vem som skrivit årets bästa schlager. Det sker live och inför publik i huset Artisten för i SMASK fuskas det inte - allt är här och nu med riktig orkester, rejäla tonartshöjningar och inspirerade texter om än med en kärleksfull udd mot genren.
I år presenteras åtta låtar vid Göteborgs-finalen varav två ska tas ut till riksfinalen i Stockholm den 11 maj, där bidrag från sex olika skolor i landet tävlar.
Kl 13 börjar generalrepetitionen och kl 19 själva finalen.

SMASK betyder Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest och fyller i år hela 22 år. Tävlingen är en kärleksfull och humoristisk parodi på Melodifestivalen. Förutom studenterna i Göteborg deltar musikutbildningarna i Ingesund, Malmö, Piteå, Stockholm och Örebro.

Resulatet av årets SMASK i Göteborg:

Vann gjorde Salivz med låten En Kyss. Bakom gruppnamnet står Maria Friman och Joel Zerpe från musikalutbildningen samt låtskrivarna Joakim Spogardh och Joel Malmborg. Uppbackning på scenen fick de av dansarna Maria Lindström och Rasmus Mononen samt Göteborgs SMASK-Orkester.
På andra plats kom låten Min Mustasch framförd av Hipp Stärz med Jesper Blomberg, Julia Gustafsson och Maria Pettersson. Båda bidragen åker till riksfinalen den 11 maj i Berwaldhallen i Stockholm för att kamma hem rikssegern till Göteborg.

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23