Semifinalisterna i Ljunggrenska tävlingen klara

Nyhet: 2013-06-05

Sex unga musiker tävlar i årets upplaga av Ljunggrenska tävlingen, den största i sitt slag i Sverige med en årlig prissumma om 200 000 kr. En oboist, en sångare samt två pianister och två violinister möts 5 och 6 oktober i höst.

Årets semifinalister är i bokstavsordning: Emil Carlstrand - piano, Gabriella Eeles - oboe/engelskt horn, Agata Kawa - violin, Martin Malmgren - piano, Pär Nilsén - baryton och Paula Zarén - violin.

I semifinalen 5 oktober har de varsin halvtimme på sig att övertyga juryn. Från semifinalen tas tre finalister ut som tävlar dagen därpå, den 6 oktober. Förstapristagaren vinner 100 000 kr, andrapristagaren 60 000 och tredjepristagaren 40 000.

Ljunggrenska tävlingen startade 1997 i ett samarbete mellan Stiftelsen Ebba och Gustaf Ljunggrens Minnesfond och dåvarande Musikhögskolan i Göteborg, numera Högskolan för scen och musik.

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23