Populär violinkonsert med Sara Trobäck och ung orkester

Nyhet: 2013-10-16

Sara Trobäcks första solistuppdrag som student på Musikhögskolan i Göteborg var att spela Max Bruchs första violinkonsert tillsammans med skolans orkester.
Numera är Sara Trobäck Hesselink första konsertmästare i Göteborgs Symfoniker och på fredag kan göteborgspubliken åter höra henne i den slitstarka Bruchkonserten, då tillsammans med University of Gothenburg Symphony Orchestra och dirigenten Marc Soustrot som gästar Göteborgs Konserthus.

På programmet står också Liguria, ett nytt orkesterstycke av den unga svenska tonsättaren Andrea Tarrodi samt César Francks symfoni i d-moll.

Den franske dirigenten Marc Soustrot leder sedan ett par år Malmö Symfoniorkester men är även internationellt verksam med uppdrag de flesta europeiska länder, både som orkester- och operadirigent. Han har spelat in ett stort antal cd och vunnit flera utmärkelser med musik av bl a Ernst Krenek och Krzysztof Penderecki.

University of Gothenburg Symphony Orchestra består till största delen av studenterna vid en masterutbildning i symfoniskt orkesterspel på Högskolan för scen och musik. Den är tvåårig och den enda i sitt slag i norra Europa. Därför lockar den till sig studenter från stora delar av världen – i höst är fjorton nationer representerade. Ofta medverkar studenter från andra musikutbildningar i Sverige och utomlands i orkesterproduktionerna. Göteborgs universitet stöder orkesterns konserter och gästspel.

Konserten börjar kl 18 fredag 18 oktober.

Foto: Anna Hult

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23