Orkestermusik i mästarklass

Nyhet: 2014-04-29

Michel Tabachnik Brahms, Ligeti, Strauss – tre komponister med orkestern som favoritinstrument. Masterstudenterna i orkesterspel vid Högskolan för scen och musik har mycket att bita i tillsammans med veckans dirigent Michel Tabachnik inför konserten fredag 2 maj i huset Artisten.

På programmet står symfoni nr 2 av Brahms, en senromantisk oboekonsert av Richard Strauss och – som uppiggande kontrast – San Francisco Polyphony av György Ligeti, en av 1900-talets riktigt stora tonsättare.

Michel Tabachnik är chef för Brysselfilharmonin och flitig gäst på många andra konsertestrader. Han har ett särskilt gott öga till samtida musik och har själv samarbetat med bl a György Ligeti. Michel Tabachnik är en mångsidig person - han är verksam även som pedagog, tonsättare och författare. Hans andra roman kommer ut i höst ungefär samtidigt som hans senaste verk Jobs bok för solister, kör och orkester uruppförs i Paris!

Som solist medverkar Sandra Simón Monje, tidigare student på orkestermasterutbildningen. Hon kommer från Madrid och har tidigare studerat i Amsterdam. Nu frilansar hon med Göteborg som bas i både Sverige och Nederländerna.

University of Gothenburg Symphony Orchestra består till största delen av studenterna vid masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel på Högskolan för scen och musik. Den är tvåårig och den enda i sitt slag i Europa. Därför lockar den till sig studenter från stora delar av världen – i vår är fjorton nationer representerade. Det senaste året har orkestern gästspelat på flera håll i Sverige och nu senast i Norge. I vår väntar ytterligare en tur till Köpenhamn.
Göteborgs universitet stöder orkesterns konserter och gästspel.

Till biljettbokningen

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23