Möt morgondagens stjärnor på Kulturnatta!

Nyhet: 2013-10-09

Studenterna fyller huset Artisten med gränslösa konstnärliga uttryck på fredag. Kom hit och häpna!

I årets program ingår utdelning av årets ”Frihetstonen” till Romska musiksällskapet – medverkan av Harry och Joseph Kwiek, Kid Jam m fl med Erik Blix som programledare. Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne delar ut utmärkelsen.
Den prisbelönta minioperan ”Wreckage of Dreams” av Roger Johansson, lärare vid Högskolan för scen och musik, får sin svenska premiär och spelas tre gånger under kvällen - 6 och en halv minuts urladdning varje gång med sex sångare och nio instrumentalister i regi av Mira Bartov.
Musikalstudenterna gör ett medley på kända och okända låtar, operastudenterna sjunger ur Trollflöjten och skådespelarstudenterna prövar sina uttryck i nyskrivna texter med utgångspunkt i Pirandellos pjäs ”Sex roller söker en författare”.
Klassiska pärlor, svängigt blås, folkligt från Polen, engelska renässanstoner och sprillans nya musikgrupper som gör sina första gig – en gränslös kväll för alla med öppna sinnen!
Vi har program på Kulturnatta 11 oktober från kl 19 till midnatt. Fri entré. Baren är öppen hela kvällen.
På Kulturnatta premiärvisas också i huset Artisten en utställning med idéer runt förändringsarbetet för området kring Näckrosdammen. En trycksak som presenterar projektarbetet har också tagits fram och delas ut under Kulturnatta.
Hela programmet med klockslag och lokaler i vårt kalendarium

Hjärtligt välkommen till huset där allting kan hända!

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23