Ljunggrenska tävlingen

Nyhet: 2016-04-05

Stiftelsen Ebba och Gustaf Ljunggrens Minnesfond i samarbete med Högskolan för scen och musik utlyser 2016 års stipendier för fortsatta högre musikstudier. Behörig att söka är den som studerar eller har studerat vid svensk musikhögskola eller operahögskola samt svensk medborgare som studerar vid musikhögskola/operahögskola eller motsvarande utomlands. Sökande som är instrumentalist får vara högst 27 år; sångare högst 29 år.
Sökande får inte tidigare ha varit pristagare i den Ljunggrenska tävlingen. Semifinal och final genomförs 1 resp. 2 oktober. Förstapris är 100.000 kr plus en konsertturné med University of Gothenburg Symphony Orchestra. Sista ansökningsdag är fredagen 13 maj 2016. Mer information samt anmälningsblankett här

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23