Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




Konstnärliga fakulteten på Konstbiennalen i Venedig

Nyhet: 2017-05-09

Vi kommer att hålla till i the Research pavilion, som vi arrangerar i samarbete med andra konstuniversitet i Sverige, Finland och Norge. Paviljongen har öppet 11 maj till 15 oktober.

Här hittar du konstnärliga fakulteten i Venedig

Alla arrangemang äger rum på Research pavilion.

10 maj–30 juni
Under You gotta say yes to another access, den första av tre utställningar, som varar från öppningen den 10 maj och juni ut, visar nordiska doktorander sina forskningsprojekt, från konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet, deltar André Alvers och Eva Weinmayr.

10–11 juni
Erling Björgvinsson och Onkar Kular HDK, Kristina Hagström-Ståhl, Högskolan för scen och musik, HSM, och Andrea Phillips, Akademin Valand, alla tre knutna till fakultetens forskningsplattform PARSE, arrangerar seminarier och workshops på temat exclusion; Exclusive Access - on the dynamics and vocabularies of co-option, care and the subaltern. Exclusion är också temat för PARSE forskningskonferens i Göteborg i november.

16 och 17 juni
Hela veckan pågår Music week i forskningspaviljongen. Från Högskolan för scen och musik, HSM, deltar Anders Hultqvist, med konsert – föreläsning A shrinking emptiness – meaning, chaos and entropy och Marina Cyrino med en performace ..ar que vibra, corpos que pulsam.

17 juni
Elisabeth Belgrano, Högskolan för scen och musik, HSM, deltar i en performance – installation Glories to Nothingness.

27–28 juni
Andrea Phillips, Akademin Valand, arrangerar tillsammans med GradCAM i Dublin och Goldsmiths i London en tvådagars workshop – performance – seminarium med titeln Choreographic.

19 september
Mick Wilson, Akademin Valand, leder workshopen Imaginary Access - Exhibiton-Making as Public Inquiry tillsammans med Bard College i USA. Temat är public access.

23 septebmer
Jason Bowman, Akademin Valand, arrangerar seminariet Post colonial artist organisation in the African regions?.

Syfte och kostnad

Syftet med satsningen är att möta viktiga samarbetspartners och stärka tvärvetenskapligt samarbete, lyfta viktiga frågor inom konstnärlig forskning samt kompetensutveckling för fakultetens medarbetare.

Fakultetens budget för satsningen ligger på 250.000 kr. Det inkluder lokalhyra i Venedig, marknadsföring och de fakultetsgemensamma arrangemangen. Till det kommer Akademin Valands och Högskolan för scen och musiks kostnader för resa och uppehälle för egna medarbetare och inbjudna talare till institutionernas egna arrangemang.
 

 

AV:

Artikeln publicerades först på: konst.gu.se

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?