Improvisationsutbildning i helfigur

Nyhet: 2013-04-17

Solo, duo, ensemble, komponerande - studenterna vid improvisationsutbildningen på Högskolan för scen och musik framträder de närmaste veckorna i många olika konstellationer, var och en med sitt syfte. Här får du lyssna på alldeles nya sounds och klangkombinationer du aldrig kunnat fantisera om.

Att spela helt ensam är en utmaning, och den ställs studenterna inför redan första terminen. Nu, i slutet av utbildningen, återvänder de till solospelet och kan reflektera över vad som hänt under de nästan tre år som gått.
I duospelet tränas bl a gränsöverskridandet. Studenterna uppmanas att söka en samarbetspartner utanför den egna utbildningen; det kan vara en dansare, en skådespelare eller en musiker från någon helt annan genre.
Oavsett ensembleform är det studenternas egna kompositioner som framförs, både sådana som skrivits i förväg och sådana som kommer till i stunden.

Torsdag 18 april samt torsdag 25 april kl 19 i Betlehemskyrkan: Urban Spirit - en stunds stillhet och lugn

Fredag 19 april och onsdag 24 april kl 19 i huset Artisten: Solitudo - soloframträdanden samt introduktion av läraren Anders Jormin

Tisdag 23 april kl 19 i huset Artisten: Eternity of a moment - ögonblicksbilder ur pågående kompositionsarbeten

Tisdag 30 april kl 19 i huset Artisten: Close encounters - duoframträdanden

Boka biljetter via vårt kalendarium!

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23