Familjen Bach i fokus för årets orgelakademi

Nyhet: 2014-05-12

Annette RichardsGöteborgs internationella orgelakademi har i år temat The Bach Circle – klaverkultur under 1700-talet. Det handlar förstås om Johann Sebastian Bach men också om hans söner och studenter. Orglar i Göteborg med omnejd används vid mästarklasser och konserter men också fortepianon, cembali och klavikord.

Konstnärlig ledare är professor Annette Richards. Hon är universitetsorganist vid Cornell University och ledande forskare på Carl Philipp Emanuel Bach.
På programmet vid orgelakademien står mästarklasser med musik av JS Bach, hans studenter och söner, där deltagarna tillsammans utforskar det rika landskap av klaverinstrument som fanns i Centraleuropa under 1700-talet.

Vid konserterna används den nordtyska barockorgeln i Örgryte nya kyrka, den svenska Schiörlinorgeln från 1783 i Jonsered, fortepianon, cembali och klavikord samt ett nytt duoklavikord, byggt av Per Anders Terning och Joel Speerstra, som här får sin svenska premiär.

För ytterligare information kontakta projektledaren Paul Peeters: paul.peeters@hsm.gu.se

Göteborgs internationella orgelakademi är ett samarbete mellan Göteborg International Organ Academy Association, GOArt och Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet, med stöd från Göteborgs stad.

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23