Länkstig

Merrily We Roll Along - Slutproduktion för musikalstudenterna

Publicerad

Torsdagen den 11 maj är det premiär för Merrily We Roll Along på Högskolan för scen och musik. Det är årets slutproduktion för studenterna på Sveriges enda musikalutbildning på högskolenivå. Musikalen utspelar sig i showbusinessmiljö, och handlar om våra vägval i livet och vad de leder till.

Bild: Johan Wingborg

I en baklängesberättelse signerad Stephen Sondheim och George Furth följer vi Frank Shepard, en begåvad Broadwaykompositör som lämnat sitt gamla liv för en karriär som producent i Hollywood. Föreställningen tar avstamp där Franks liv har kraschat och han är ensam kvar, sedan backas bandet och publiken får se vilka val och handlingar som resulterade i att det gick som det gick. Hur karriärerna gick upp, men vänskaperna ned. Hur liv krossades i farten, i fartblindheten, för att allt rullade på.

– Merrily We Roll along är en fantastisk musikal som berättar om livets nycker, om vad karriärer kan göra med folk, vad felaktiga beslut kan göra, vad som händer när man säger ja utan att tänka efter om man borde säga nej. Om man bara rullar på. Vilket vi idag har en tendens att göra mer än någonsin, säger Markus Virta, regissör.

Produktionen markerar slutet av tre års studier i sång, dans och teater för de åtta studenterna i musikalklassen. Lina Zerpe är en av dem.
– Så står man här, helt plötsligt och är snart klar! Att tillsammans med sina klasskompisar göra något som är det allra sista. Knyta ihop säcken och testa allt som dessa tre år har lärt mig. Jag har redan svårt på repetitionerna att hålla tårarna borta. Både av glädje och sorg!  

Hennes klasskamrat Johan Hwatz håller med.
– Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot premiären. Än så länge känns det ganska lugnt, men det är lite pirrigt att tänka på att det strax är dags för oss och föreställningen att möta publiken. 

Medverkande: Snorre Ryen Tøndel, Johan Hwatz, Hani Arrabi, Lina Zerpe, Henriette Holgert, Caroline Gustafsson, Lukas Larsson och Erik Espinoza samt masterstudenterna Kim Bergkvist och Kim Beemsterboer och en 10-mannaorkester.
Regi: Markus Virta.
Översättning: Erik Fägerborn
Scenografi: Lisa Hjertén
Kapellmästare: Daniel Lindén 
Premiär: 11 maj klockan 19.00. Spelas även 10 maj (genrep), samt 12–13 maj, 17–20 maj.
Plats: Högskolan för scen och musik, Artisten, Fågelsången 1, Göteborg