• Konstnärliga fakulteten på Konstbiennalen i Venedig

[2017-05-12] Den 12 maj öppnar Konstbiennalen i Venedig och konstnärliga fakulteten kommer att vara där för att visa upp vår forskning, främja nationellt och internationellt samarbete inom och dialog mellan forskning och konstfältet.

• Musikalsamarbete om psykisk ohälsa

[2017-05-09] Högskolan för scen och musik inleder ett treårigt samarbetesprojekt med Stiftelsen Gyllenkroken i Göteborg för ett nytt treårigt projekt ¿ Musical bridges! Temat är ¿Psyke¿ och musikalen baseras på berättelser från kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

• Merrily We Roll Along - Slutproduktion för musikalstudenterna

[2017-05-04] Torsdagen den 11 maj är det premiär för Merrily We Roll Along på Högskolan för scen och musik. Det är årets slutproduktion för studenterna på Sveriges enda musikalutbildning på högskolenivå. Musikalen utspelar sig i showbusinessmiljö, och handlar om våra vägval i livet och vad de leder till.

• Bernadottestipendier till Per Högberg och Kim Hedås

[2017-04-25] Två tidigare doktorander vid Högskolan för scen och musik, Per Högberg och Kim Hedås, tilldelades stipendier ur Bernadotteprogrammet. Ceremonin ägde rum på Stockholms slott 18 april.

• HDK och Valand ska slås ihop

[2017-04-13] HDK och Valand ska slås ihop till en skola, med en gemensam prefekt. Omorganisationen ska vara klar 1 januari 2020. Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga Fakulteten, berättade mer i en intervju i Göteborgs-Posten.