Indikonsert

Genrer och format blandas vilt när studenterna från individuella musikerprogrammet framför verk som de komponerat och arrangerat. Med Joel Bille, Felix Hjortstam, Moa Länne Jonsson, Olimpia Olsson, Kristin Rosendal, Emilie Sand, Adrian Sellius, Francesca Vincentie och Johan Weber.

Johan Weber skriver musik under namnet Weaver och är just nu aktuell med låten "Boxes" som släpptes 7/10 tillsammans med en egenanimerad musikvideo. Videon är första delen i ett konstprojekt där Weaver samarbetar med konstnären Artby Ejerblom och skapar animerade videos, hittills med hjälp av bland annat akvarell, akryl, lera, kartong och frigolit. På indikonserten kommer Johan att framföra musik från projektet, antingen solo eller som duo.

Felix Hjortstam är kompositör och ljudkonstnär. På sitt huvudinstrument trummor blandar hen elektroniska och akustiska element för att skapa målande, meditativ och nästintill transcendental musik. "I min musik vill jag bjuda in lyssnaren att följa med mig i min extas och blicka inåt. Att lämna sin kropp för att en stund passera det medvetna tillståndet och hamna i en djup och avlägsen dröm".

Olimpia Olsson är pianist och kompositör. Hennes kompositioner rör sig inom spektrumet av modern jazz och fri improvisation där kontrasten mellan det fria och det arrangerade ligger i fokus. "Min musik är ett sätt för mig att få känna mig fri och bryta mig loss ur de ramar jag tidigare känt mig bunden till. Mina medmusiker är ovärderliga för mig, tillsammans med dem får min musik komma till liv".

EMILÉA (Emilie Sand) Artist, låtskrivare och producent
Emiléas musik rör sig genom landskap av melankolisk och "upbeat" popmusik; inspirerad av R&B, tunga hip hop-beats, rytmer och soul. "Jag vill att texterna ska reflektera våra relationer, känslor och hur världen ter sig, såväl som vad den måhända försöker kommunicera till oss; existentiellt, politiskt och känslomässigt. Jag vill också att vi ska få till ett groove!".

Francesca Vincentie är sångare och låtskrivare och har nyligen påbörjat ett berättarprojekt, ett utforskande arbete kopplat till kulturarv och ursprung. På Indikonserten kommer ett utdrag framföras. "Som musiker influeras jag av olika genrer & gillar konstnärliga samarbeten. Med min musik vill jag bl a uppmärksamma samhällsfrågor genom personliga upplevelser".

Kristin Rosendahl (piano), Maria Dahlin (trummor), Boel Mogensen (kontrabas) och Hilda Ekstedt (saxofon) spelar instrumental jazz med starka folkinfluenser. "Det är höst, en ko står och betar på en lövbeströdd äng. Hon har inte rymt, hon är inte bortglömd, hon har bara fått stå kvar, och tvingas inte stå och trängas med sina sexhundra systrar den här vintern. Precis som kon så berättar vår musik ingenting särskilt, men den låter dig stå i lugn och ro och tugga på ett löv trots att du skulle stått i ladan".

Moa Jonsson Länne är kompositör, producent och sångerska. Influenserna är många och märks i hennes dynamiska poplåtar. Elektroniska och akustiska element skapar ljudlandskap där det sårbara och det starka möts. "För mig har alltid musik varit ett sätt att kommunicera det innersta; känslor och tankar som kan vara svårt att sätta ord på i talad form. Ett sätt att bjuda in till både sårbarhet och kamp".

Joel Bille är en kompositör, musikproducent och ljuddesinger från Göteborg som under de senaste åren har arbetat främst med musik till tv-spel. Tillsammans med bandet Bortre Rymden (piano, synth, dragspel, klarinett, viola och soussafon) spelar Joel musik från hörnen där ingen kollar. Bakom dörren, under sängen, i ditt huvud. Trevliga melodier och ett lekfullt vemod som guidar dig på vägen mellan livets toppar och dalar.

Adrian Åsling Sellius, född 1991, är en saxofonist, improvisatör och konstnär från Göteborg. Med bakgrund i jazz men nu fördjupad i en mer experimentell och sound-baserad ljudbild arbetar han både med soloprojekt och flertalet band. "Jag fascineras av den närvaro som uppstår i vissa tillfällen mellan publik och utövare och finner att jag har en väg in i det genom improvisation. Det öppnar upp för, och kräver ofta, en uppmärksam samklang mellan konstnär och publik".

Datum: 2017-10-11

Kategorier: Musik

Lindgrensalen, A302

Avgift: 40 kr, biljetter via www.billetto.se