Ett sekel i två akter

Föreställning

Från Haydn till Hindemith på 100 år: Två kortoperor utgör höstens slutproduktion från kandidatprogrammet i opera tillsammans med University of Gothenburg Symphony Orchestra och dirigent Henrik Schaefer.

Joseph Haydn "Apotekaren": I apoteket hos Sempronio slåss de unga herrarna Volpino och Mengone om den karismatiska Grillettas uppmärksamhet medan Apotekaren själv drömmer om resor till fjärran länder. Gärna med Grilletta som sällskap... Klassisk opera buffa - som en tecknad serie i 1800-talsmiljö!

Paul Hindemith "The Long Christmas Dinner": Här möter vi släkten Bayard på den amerikanska landsbygden. Kring samma middagsbord förflyter nittio år, familjemedlemmar föds, åldras och dör under en evigt pågående julmiddag. Baserad på en pjäs med samma namn av Thornton Wilder.

Datum: 2017-12-16

Kategorier: Opera

Jacobsonteatern, A303

Avgift: 150/100 kr, biljetter via www.billetto.se