Violeta Parra 100 år!

Varje termin tolkar improvisationsstudenterna kända musikskapare och denna gång är fokus på en av Chiles största artister, Violeta Parra, som skulle ha fyllt 100 i år.

Parra förnyade den chilenska folkloretraditionen och kom att kallas den latinamerikanska folkmusikens moder. I Sverige är hon kanske mest känd för sången Gracias a la vida, och dess svenska översättning Jag vill tacka livet. Daniel Andersson och Tora Runevad Kjellmer, båda från improvisationsprogrammet, ansvarar för arrangemang, tolkningar och innehåll i konserten.

Datum: 2017-11-01

Kategorier: Musik

Sjöströmsalen, A301

Avgift: 40 kr, biljetter via www.billetto.se