Evenemang

Högskolan för scen och musik ger årligen mer än 200 offentliga konserter och föreställningar med studenter, lärare och gästlärare.
Eftersom våra utbildningar sträcker sig från opera och teater till världsmusik och jazz är utbudet varierat och ofta gränsöverskridande. Konserter ges också på museer och på annat håll i och omkring Göteborg. De flesta evenemangen samlas i ett tryckt program för hösten respektive våren, där de presenteras med medverkande och program.

Säsongsprogrammet kan hämtas i Artistens foajé samt på bibliotek, turistbyrån och div kulturinstitutioner i Göteborg fr o m mitten av augusti/januari. En PDF-version av säsongsprogrammet kan du ladda ner i högerspalten.

Du kan prenumerera på vårt evenemangsbrev genom att fylla i dina uppgifter i högerspalten så får du en aktuell sammanställning av alla våra konserter och föreställningar en gång per månad.

Du kan läsa programmet i högskolans och universitetets kalendarium över aktuella aktiviteter.

Lunchevenemang: kl 12.15
After-work evenemang: kl 17.00
Kvällsevenemag: kl 19.00
Evenemang på lördagar/ söndagar: kl 15.00
OBS! Andra starttider förekommer
Inget insläpp efter evenemangets början!

Entré

• Fri entré, inga biljetter: Alla lunchevenemang
  • Fri entré inkl. biljettbokning: Barn under 12 år och skolklasser
  • 40 kr: Alla evenemang på kvällstid eller helg samt dagföreställningar
  • 100 kr (ordinarie), 60 kr (pensionär/studerande): Orkesterkonserter och musikal

Biljettpriserna anges under respektive evenemang här i kalendariet och på www.billetto.se.

Hur köper man biljetter?

Café Artisten

Café Artisten är alltid öppet i samband med våra envemang och erbjuder både mat och dryck så som paj med sallad, Fairtrade och kravmärkt kaffe, nygrädda bullar och goda kakor tillsammans med mycket mer.

Förbeställ gärna både mat och dryck till hela ditt sällskap. Kontakta Café Artisten via artisten@eurest.se eller 031-786 41 76 för priser och mer information.
Café Artistens hemsida hittar du här.

Här ligger Artisten

Artisten ligger utmed Fågelsången, gångstråket mellan Götaplatsen och Näckrosdammen, där Humanisten och Universitetsbiblioteket finns.
Huvudentré från Näckrosdammen. Parkeringsplatser finns på Johannebergsgatan och Olof Wijksgatan.
Närmaste spårvagnshållplats: Berzeliigatan (linjerna 4 och 5), gå uppför Olof Wijksgatan.
Närmaste busshållplats: Götaplatsen, gå över Götaplatsen till vänster förbi Konstmuseet.

Tobias Egle

Kommunikatör,