Christian Zacharias blir hedersdoktor

Nyhet: 2017-06-01

Foto: Michael Kessler

Christian Zacharias, vid St Pauls kammarorkester i Minnesota, är en av världens ledande pianister och dirigenter.

– Christian Zacharias har sedan länge ett ovärderligt samarbete såväl med Högskolan för scen och musik som med Göteborgs symfoniker, säger Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga Fakulteten. Samtidigt som Zacharias utses till hedersdoktor i musikalisk gestaltning utses också Liz Wells till hedersdoktor i fotografi vid Konstnärliga Fakulteten.
– Dessa två hedersdoktorer hedrar oss minst lika mycket som vi vill hedra dem, säger Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga fakulteten.

Titeln hedersdoktor kan den få som har gjort fina insatser för universitetet. Varje år har fakulteten möjlighet att utse en eller två hedersdoktorer.
Hedersdoktorerna Liz Wells och Christian Zacharias kommer båda att bli inbjudna till Göteborgs universitets doktorspromotion som sker under högtidliga former senare i höst. Värdar för dem då blir Tyrone Martinsson, Akademin Valand och Anders Köllerström, Högskolan för scen och musik. Johannes Landgren, fakultetens prodekan, är utsedd till promotor.
Mer om hedersdoktorer på universitetets hemsida.

• Alexander Lövmark vinner jazzsångtävlingen i Montreux

[2017-07-07] Alexander Lövmark, alumn från improvisationsutbildningen, vann i onsdags kväll Shure Montreux Jazz Voice Competition.

• Operaspaningar i ny podcast

[2017-06-19] I avsnitt sex tar vi oss en titt in i kristallkulan på operans värld med hjälp av Göran Gademan, Grith Fjeldmose, Paula af Malmborg Ward, Monica Danielson och Henrik Schaefer.

• Christian Zacharias blir hedersdoktor

[2017-06-01] Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.

• Konstnärliga fakulteten på Konstbiennalen i Venedig

[2017-05-12] Den 12 maj öppnar Konstbiennalen i Venedig och konstnärliga fakulteten kommer att vara där för att visa upp vår forskning, främja nationellt och internationellt samarbete inom och dialog mellan forskning och konstfältet.

• Musikalsamarbete om psykisk ohälsa

[2017-05-09] Högskolan för scen och musik inleder ett treårigt samarbetesprojekt med Stiftelsen Gyllenkroken i Göteborg för ett nytt treårigt projekt - Musical bridges! Temat är "Psyke" och musikalen baseras på berättelser från kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.