Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

NNMPF-konferens 2017

Nyhet: 2017-03-01

NNMPF (Nordic Network for Research in Music Education) håller sin 22:a konferensen vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet 14-16 mars, 2017. Temat för årets konferens är musikpedagogik och jämställdhet.
Huvudkonferensen inleds tisdag 14 mars kl 12 och slutar på torsdag den 16 mars 01:00. Förkonferensen börjar på måndag den 13 mars och avslutas den tisdag 14 mars, 01:00. Keynote-talare är:
Juliet Hess: biträdande professor i musikpedagogik, Michigan State University, USA
Lauri Väkevä: Professor i musikpedagogik, Sibelius-Akademin vid Konstuniversitetet, Helsingfors, Finland
Elisabet Öhrn: Professor i pedagogik, Göteborgs universitet, Sverige.
Registrering stängdes 1 februari

Läs mer.

AV:

Nyheter

 • Alexander Lövmark vinner jazzsångtävlingen i Montreux

  [2017-07-07] Alexander Lövmark, alumn från improvisationsutbildningen, vann i onsdags kväll Shure Montreux Jazz Voice Competition.

 • Operaspaningar i ny podcast

  [2017-06-19] I avsnitt sex tar vi oss en titt in i kristallkulan på operans värld med hjälp av Göran Gademan, Grith Fjeldmose, Paula af Malmborg Ward, Monica Danielson och Henrik Schaefer.

 • Christian Zacharias blir hedersdoktor

  [2017-06-01] Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.

 • Konstnärliga fakulteten på Konstbiennalen i Venedig

  [2017-05-12] Den 12 maj öppnar Konstbiennalen i Venedig och konstnärliga fakulteten kommer att vara där för att visa upp vår forskning, främja nationellt och internationellt samarbete inom och dialog mellan forskning och konstfältet.

 • Musikalsamarbete om psykisk ohälsa

  [2017-05-09] Högskolan för scen och musik inleder ett treårigt samarbetesprojekt med Stiftelsen Gyllenkroken i Göteborg för ett nytt treårigt projekt - Musical bridges! Temat är "Psyke" och musikalen baseras på berättelser från kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-04-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?