Provspelningar för European Union Youth Orchestra i Göteborg

Nyhet: 2016-09-23

Högskolan för scen och musik samarbetar med European Union Youth Orchestra. Orkestern kommer att genomföra provspelningarna för Sverige inför sommarturnén 2017 på Högskolan för scen och musik i Göteborg den 5:e November 2016. Sista datum för att ansöka till orkestern är den 23:e oktober

Mer information och ansökningsformuläret hittar du här.

• Alexander Lövmark vinner jazzsångtävlingen i Montreux

[2017-07-07] Alexander Lövmark, alumn från improvisationsutbildningen, vann i onsdags kväll Shure Montreux Jazz Voice Competition.

• Operaspaningar i ny podcast

[2017-06-19] I avsnitt sex tar vi oss en titt in i kristallkulan på operans värld med hjälp av Göran Gademan, Grith Fjeldmose, Paula af Malmborg Ward, Monica Danielson och Henrik Schaefer.

• Christian Zacharias blir hedersdoktor

[2017-06-01] Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.

• Konstnärliga fakulteten på Konstbiennalen i Venedig

[2017-05-12] Den 12 maj öppnar Konstbiennalen i Venedig och konstnärliga fakulteten kommer att vara där för att visa upp vår forskning, främja nationellt och internationellt samarbete inom och dialog mellan forskning och konstfältet.

• Musikalsamarbete om psykisk ohälsa

[2017-05-09] Högskolan för scen och musik inleder ett treårigt samarbetesprojekt med Stiftelsen Gyllenkroken i Göteborg för ett nytt treårigt projekt - Musical bridges! Temat är "Psyke" och musikalen baseras på berättelser från kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.