Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anders Jormin vinner grammis

Nyhet: 2016-02-25

 Anders Jormin, Lena Willemark & Karin Nakagawa

Priset för årets folkmusik/visa delades ut till Anders Jormin, Lena Willemark och Karin Nakagawas album "Trees of Light" på grammisgalan 24 februari 2016. Jormin, en internationellt hyllad kontrabasist och komponist, är professor i improvisation på Högskolan för scen och musik.

AV:

Nyheter

 • Alexander Lövmark vinner jazzsångtävlingen i Montreux

  [2017-07-07] Alexander Lövmark, alumn från improvisationsutbildningen, vann i onsdags kväll Shure Montreux Jazz Voice Competition.

 • Operaspaningar i ny podcast

  [2017-06-19] I avsnitt sex tar vi oss en titt in i kristallkulan på operans värld med hjälp av Göran Gademan, Grith Fjeldmose, Paula af Malmborg Ward, Monica Danielson och Henrik Schaefer.

 • Christian Zacharias blir hedersdoktor

  [2017-06-01] Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.

 • Konstnärliga fakulteten på Konstbiennalen i Venedig

  [2017-05-12] Den 12 maj öppnar Konstbiennalen i Venedig och konstnärliga fakulteten kommer att vara där för att visa upp vår forskning, främja nationellt och internationellt samarbete inom och dialog mellan forskning och konstfältet.

 • Musikalsamarbete om psykisk ohälsa

  [2017-05-09] Högskolan för scen och musik inleder ett treårigt samarbetesprojekt med Stiftelsen Gyllenkroken i Göteborg för ett nytt treårigt projekt - Musical bridges! Temat är "Psyke" och musikalen baseras på berättelser från kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-04-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?