• Operaspaningar i ny podcast

[2017-06-19] I avsnitt sex tar vi oss en titt in i kristallkulan på operans värld med hjälp av Göran Gademan, Grith Fjeldmose, Paula af Malmborg Ward, Monica Danielson och Henrik Schaefer.

• Christian Zacharias blir hedersdoktor

[2017-06-01] Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.

• Konstnärliga fakulteten på Konstbiennalen i Venedig

[2017-05-12] Den 12 maj öppnar Konstbiennalen i Venedig och konstnärliga fakulteten kommer att vara där för att visa upp vår forskning, främja nationellt och internationellt samarbete inom och dialog mellan forskning och konstfältet.

• Musikalsamarbete om psykisk ohälsa

[2017-05-09] Högskolan för scen och musik inleder ett treårigt samarbetesprojekt med Stiftelsen Gyllenkroken i Göteborg för ett nytt treårigt projekt ¿ Musical bridges! Temat är ¿Psyke¿ och musikalen baseras på berättelser från kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

• Merrily We Roll Along - Slutproduktion för musikalstudenterna

[2017-05-04] Torsdagen den 11 maj är det premiär för Merrily We Roll Along på Högskolan för scen och musik. Det är årets slutproduktion för studenterna på Sveriges enda musikalutbildning på högskolenivå. Musikalen utspelar sig i showbusinessmiljö, och handlar om våra vägval i livet och vad de leder till.