Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Bernadottestipendier till Per Högberg och Kim Hedås

  [2017-04-25] Två tidigare doktorander vid Högskolan för scen och musik, Per Högberg och Kim Hedås, tilldelades stipendier ur Bernadotteprogrammet. Ceremonin ägde rum på Stockholms slott 18 april.

 • HDK och Valand ska slås ihop

  [2017-04-13] HDK och Valand ska slås ihop till en skola, med en gemensam prefekt. Omorganisationen ska vara klar 1 januari 2020. Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga Fakulteten, berättade mer i en intervju i Göteborgs-Posten.

 • Ny podcast om musik och lärande

  [2017-03-23] Det femte avsnittet av Konstnärligt talat handlar om musik och lärande. Det börjar med blockflöjtspip och slutar med framtidsspaningar och däremellan träffar vi bl a Maria Larsson och Helena Wattström samt studenter från musiklärarutbildningen. Vi pratar också med Ron Davis Alvarez från El Sistema och besöker Dream Orchestra, ett musikpedagogiskt projekt för bl a flyktingbarn.

 • Ljunggrenska tävlingen för unga musiker ställs in

  [2017-03-23] I de diskussioner som förts mellan Högskolan för scen och musik och Ljunggrenska stiftelsen inför årets tävling kom det fram att Ljunggrenska stiftelsen beslutat sig för att ställa in sitt fortsatta engagemang. För Högskolan för scen och musik har det varit en stimulerande uppgift att arrangera tävlingen, men utan finansiering kan arrangemanget tyvärr inte genomföras.

 • Kulturnytt i P4 i intervju med Lo Kauppi

  [2017-03-09] "#vitamänvåldtar" vill nyansera bilden av sexförövaren

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-04-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?