• Konstnärliga fakulteten söker ny dekan

[2017-10-11] I vår är det dags att välja ny dekan, prodekan och övriga ledamöter till fakultetsstyrelsen. Just nu annonserar vi externt efter kandidater till posten som dekan. Sista ansökningsdag är 2 november.

• Nyskriven svensk musikal sökes

[2017-09-26] Skriver du på en musikal? Högskolan för scen och musik i Göteborg vill tillsammans med Kulturhuset Spira, Wermland Opera och Östgötateatern verka för den konstnärliga utvecklingen inom området. Därför utvecklar vi en gemensam plattform för nyskriven svensk musikal. Vi utlyser härmed ett open call för nyskrivna musikalverk!

• Alexander Lövmark vinner jazzsångtävlingen i Montreux

[2017-07-07] Alexander Lövmark, alumn från improvisationsutbildningen, vann i onsdags kväll Shure Montreux Jazz Voice Competition.

• Operaspaningar i ny podcast

[2017-06-19] I avsnitt sex tar vi oss en titt in i kristallkulan på operans värld med hjälp av Göran Gademan, Grith Fjeldmose, Paula af Malmborg Ward, Monica Danielson och Henrik Schaefer.

• Christian Zacharias blir hedersdoktor

[2017-06-01] Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.