Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master teater, fördjupat skådespeleri

Masterprogrammet i teater vänder sig till dig som varit yrkesverksam som skådespelare i några år och som vill vidareutveckla dig som scenkonstnär. Du söker till programmet med ett eget undersökande projekt som sedan går som en röd tråd genom hela utbildningen.  I mötet med dina medstudenter, din handledare, gästlärare från konstområdet, såväl som experter från andra fält får du möjlighet att pröva nya perspektiv och utmana din praktik. Du läser flera kurser tillsammans med masterstudenterna i Contemporary Performative Arts och musikdramatik. Programmet är forskningsförberedande.

Vad innehåller utbildningen?

Masterutbildningen i teater, fördjupat skådespeleri, är en tvåårig utbildning på heltid. En stor del av utbildningen består av ett självständigt undersökande arbete (examensarbete) där studenten genomför ett eget projekt utifrån en specifik frågeställning eller tematik. Detta löper under de två åren och redovisas såväl sceniskt som skriftligt. I arbetet med det egna projektet ges studenten stöd genom handledning, seminarier, workshops och ett labbforum där projekten regelbundet processas i grupp i feedback-sessioner. Denna del av utbildningen kopplar tydligt till den konstnärliga forskningen inom området.

I övrigt innehåller utbildningen kurser med fördjupning i regi, film, performance, metodiskt arbete, kommunikation och omvärld och akademiskt och konstnärligt skrivande. Samläsning sker i många av kurserna med övriga masterutbildningar inom scenområdet. Utbildningen bedrivs på svenska och engelska.

På utbildningen undervisar nationellt och internationellt verksamma lärare och konstnärer. Vi samarbetar med institutioner, fria grupper, plattformar och scenkonstnärer såväl lokalt som internationellt. Under innevarande masterperiod bedriver vi ett samarbete med bla Backa Teater.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-10-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?