Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Musik för grundlärare, 30hp

Kursen Musik för grundlärare vänder sig till dig som studerar inom grundlärarprogrammet med inriktning på arbete i fritidshem eller på arbete i årskurserna 4-6. Kursen behandlar barns lärande i musik i de tidiga åldrarna.

Kursens syfte är att du som studerande ska utveckla kunskaper och färdigheter som krävs för yrkesrollen med utgångspunkt i läroplanen Lgr11.

Kursens två delkurser:

Inom delkurs 1 behandlas såväl teoretiska begrepp inom musik som olika metoder och arbetsformer, centrala för skolans musikundervisning. Utbildning i grundläggande färdigheter i sång, ackord- och rytminstrument är centralt, liksom didaktiska kunskaper i relation till såväl styrdokument som till musikdidaktisk forskning

Inom delkurs 2 fördjupar du dina färdigheter och din gestaltningsförmåga. Du lär dig använda olika konstnärliga, teoretiska samt didaktiska verktyg för barns musicerande och kommunikation i relation till andra estetiska uttrycksformer samt till IKT och digitala medier. Musikens plats som kulturellt uttryck i samhälle och skola problematiseras i relation till frågor om jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Du studerar i en kreativ och inspirerande miljö i huset Artisten.

Kontaktinformation

Bengt Jönsson

Enhetschef,

Telefon:
031-786 4017

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?