Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärlig kandidatutbildning i Musik- och ljudproduktion, 180 hp

Hösten 2013 startade Högskolan för scen och musik en ny konstnärlig kandidatutbildning i musik- och ljudproduktion. Utbildningen vänder sig till dig med förutbildning och/eller erfarenhet från musik- och ljudproduktion som vill utveckla dina kunskaper.

Teknik i dag är inte bara ett verktyg för att skapa musik och ljud. Studion blir i någon form mer ett instrument än en samling tekniska apparater. Det är grunden för vår nya musikerutbildning i musik- och ljudproduktion, där vi fokuserar på såväl konstnärlig som teknisk kunskap med både teori och praktik. Utbildningen förbereder dig för en framtid inom den nationella och internationella musik- och ljudbranschen genom att vidareutveckla dina konstnärliga drivkrafter, dina tekniska kunskaper och ditt personliga uttryck.

Som student i musik- och ljudproduktion på Högskolan för scen och musik får du möta lärare med stor erfarenhet från både bransch och universitet:

Erik Jonasson har lång erfarenhet dels som lärare inom ljud och media vid högskolan, dels som frilansade musikproducent, musiker och ljudtekniker.
Per Anders Nilsson har mångårig erfarenhet som lärare i ljudteknik och elektroakustisk musik, men är även improvisationsmusiker, tonsättare och forskare.

Palle Dahlstedt är framgångsrik forskare, musiker, tonsättare och designer av elektroniska musikinstrument.

Du får även träffa olika gästlärare från branschen samt genomföra studiebesök och praktik på branschspecifika arbetsplatser.


För att nå så verklighetslika undervisningssammanhang som möjligt bedrivs stora delar av undervisningen i projekt och ofta med inslag av case-metodik eller problembaserat lärande. Utbildningen är utformad och utvecklad för s k blended learning vilket innebär att vissa delar finns tillgängliga online och för distansundervisning.
Utbildningen lägger stor vikt vid kunskaper i entreprenörskap och ger studenten möjlighet att utveckla färdigheter för att kunna lansera nya och kreativa idéer i branschen. Många moment inom kurserna samläses med andra utbildningar som t ex kompositionsutbildningen.

Högskolan för scen och musik är centralt beläget vid Götaplatsen i Göteborg i huset Artisten, ett hus som erbjuder många möjligheter för ljud/media-studenter. Här kan nämnas produktions- och mixstudior, två inspelningsstudior, två konsertsalar, orgelsal, teatrar etc. plus flera datasalar med klassrumsuppsättningar av vanlig musikmjukvara. Under rubriken Lindbladstudion i vänsterspalten kan du läsa mer om den tekniska utrustningen.

Kontaktinformation

Thomas Jäderlund

Enhetschef,

Kontaktinformation

Erik Jonasson

Programansvarig,

Telefon:
031-786 4167

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?