Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning Konstnärlig kandidatutbildning individuell inriktning

Ansökan

Ansökningsperioden för studiestart hösten 2018 är 1 december 2017 till 15 januari 2018. 

Förkunskapskrav (gällde för 2017)

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av musikaliska färdigheter. Dessa kunskaper och färdigheter prövas vid antagningsprov. Du behöver inte kunna läsa noter för att söka eller bli antagen till individuella musikerutbildningen.

Antagning (gällde för 2017)

Ansökan sker i två steg, först via www.antagning.se varefter arbetsprover skickas till Högskolan för scen och musik enligt följande:

Du ska lämna in två ljud- och/eller videoinspelningar till Högskolan för scen och musik. Dessutom ska du skicka med en A4-sida med ett kortare CV (en beskrivning av dig och dina utbildningar och erfarenheter hittills), en beskrivning av dina konstnärliga idéer samt varför du vill studera på individuella programmet.
Alltsammans ska skickas via DAP, systemet för digitala arbetsprover.
Länk till webbsystemet (DAP)
Materialet ska vara tillhanda Högskolan för scen och musik senast 16 januari 2017. Du kan lämna in dina arbetsprover fr.o.m. 1 december 2016.

OBS! Endast arbetsprov, CV och motiveringar inskickade till detta webbsystem accepteras och endast ansökan via www.antagning.se accepteras.
Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Information om hur du använder vår tjänst för digitala arbetsprover hittar du i vår lathund till guide för sökande.
Quick reference guide (eng)

Antagningsprov

Juryn bedömer det material som skickats in och kallar ett urval sökande till prov. För dig som kallas är antagningsprovet uppdelat i två omgångar.

Omgång 1 Samtliga kallade gör provet i omgång 1 och du väljer själv vad du vill framföra. Provet är 10–15 minuter långt.
Du kan ta med ett eget band/ensemble vid uppspelningstillfället om du vill.

Omgång 2 De som kallas till omgång 2 spelar/sjunger/framför 15–20 minuter fritt valda stycken/scener. Dessutom görs en kort intervju.

Kallelse till antagningsprov
Kallelse sänds per e-post ca. 3 veckor före antagningsprovet.

Antagningsbesked
Antagningsbesked publiceras på www.antagning.se under andra veckan i apri.

Kontaktinformation

Erik Jonasson

Programansvarig,

Telefon:
031-786 4167

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?